Amsterdam van Tijenbuurt “Geuzenveld” fase 1 en 2
16674
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16674,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Amsterdam van Tijenbuurt “Geuzenveld” fase 1 en 2

Categorie
Woningen
Over dit project

Opdrachtgever: Delta Forte te Amsterdam.  94 koop-en huurwoningen met bedrijfsruimten, fase 1 en 2.(fase 3 en 4: in ontwikkeling)

 

Voor de Van Tijenbuurt is een nieuw stedenbouwkundig plan ontworpen door KCAP met als uitgangspunt: Groen wonen aan de rand van de stad.  De oorspronkelijke portiek-etage woningen zijn gesloopt en vervangen door een mix van eengezinswoningen en middelhoogbouw. De eengezinswoningen in de woonstraatjes zijn aan de zonzijde voorzien van voortuintjes met lage gemetselde erfscheidingen. Aan de schaduwzijde is de overgang privé-openbaar vormgegeven door een brede vensterbank als afstand t.o.v. het openbaar gebied. De middelhoogbouw is gerealiseerd aan de Savornin Lohman straat Op de begane grond is ruimte voor bedrijfsruimte met daarboven een bijbehorende woning.  De woningen hebben privé parkeerplaatsen aan de achterzijde, waarboven een privé-terras. Op de hoeken met de woonstraatjes zijn in 4 lagen huur appartementen gerealiseerd.

Fase 3 zal in 2015 gerealiseerd worden.