Badhoevedorp “Multifunctionele Accommodatie”
16800
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16800,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Badhoevedorp “Multifunctionele Accommodatie”

Categorie
Utiliteitsbouw
Over dit project

Opdrachtgever:

Gemeente Hoofddorp, Badhoevedorp

(meervoudige opdracht)

 

Cultuur, sport, kinderopvang, gemeentelijke diensten en buurtactiviteiten in combinatie met de reeds bestaande sportvoorzieningen: alles onder één dak, dat was de opgave met bijbehorend een grote parkeervoorziening.

De locatie kenmerkt zich, behalve de al aanwezige sportaccommodatie met een aangrenzende locatie voor woningbouw en het omliggend gebied met water en groen. Beiden hebben we willen integreren in het ontwerp.

De hoofdentree is een grote open ruimte met doorzicht naar het water en groen. Van hieruit zijn alle functies bereikbaar en controleerbaar.

Het gebouw kenmerkt zich als drie houten schuren. De profielen sluiten  enerzijds aan bij het water en groen, anderzijds bij de hogere bebouwing van de  aanwezige sportaccommodatie en de mogelijke woningbouw