Den Haag “Heilige Antonius Abt kerk”
16863
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16863,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Den Haag “Heilige Antonius Abt kerk”

Categorie
Interieur
Over dit project

Opdrachtgever:

Parochiebestuur Heilige Antonius Abt kerk

 

In dit Rijksmonument  was er behoefte aan een ruimte voor wekelijkse andere activiteiten met een  ruimte voor ontmoeting na de diensten en een ontvangstruimte met kaartverkoop voor de bezoekers van dit monument.

We hebben in het entreedeel van de kerk de kerkbanken verwijderd. De verhoogde vloer t.p.v. de kerkbanken is verlaagd naar het niveau van de monumentale marmeren vloer,waarbij de houten vloer  is hergebruikt.. Een lage kastenwand met bergruimte  is als meubel ontworpen waarbij  een logische scheiding ontstaat tussen het sacrale deel en het multifunctionele deel van de kerk. Aan de zijde van de multifunctionele ruimte hebben we in dit meubel zitbanken geïntegreerd met op de kopkanten nissen voor de liedboeken, liturgieën etc.

Voor de kaarten zijn drie meubels ontworpen, die vrij in de ruimte staan zodat men de totale monumentale ruimte  blijft ervaren.

De tafels, de stoelen, een meubel om kaarsjes te branden zijn  allen ontworpen in zelfde materialisatie en detaillering.