40 appartementen Amsterdam
18083
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18083,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

40 appartementen Amsterdam

Categorie
Woningen
Over dit project

Opdrachtgever: van Wijnen projectontwikkeling

 

12 jaar na de eerste schetsen voor de architectenselectie van fase 1 en 2 is ook het laatste deelplan (VT3B) van de nieuwbouw van gebouw Warnerhof met 40 appartementen in de Van Tijenbuurt te Amsterdam voor Stadgenoot opgeleverd.
Het gebouw, 5 lagen hoog,heeft een gemeenschappelijke fietsenstalling en entree op de begane grond aan de Noordzijde. Aan de zuidzijde hebben we volgens het PvE 4 grote woningen met 5 kamers ontworpen. Op de verdiepingen zijn de 36 andere 3/4 kamer appartementen gesitueerd met een corridor ontsluiting. Elke woning is voorzien van een groot balkon welke “at random” aan de gevel geplaatst lijkt te zijn. Op de begane grond is aan beide zijden van de entree een duidelijk zichtbare inpandige fietsenstalling gesitueerd met grote glasvlakken wat van binnen naar buiten maar ook andersom een veilig gevoel voor de gebruikers geeft. De verlichting in de fietsenstalling zwakt s’ avonds af maar gaat nooit helemaal uit. Een sensor zorgt ervoor dat de verlichting weer oplicht als er beweging is.
Op de begane grond zijn achter de bergingen 4 grotere woningen met een tuin/terras ontworpen om een levendige plint te creëren waardoor ook de zij- en achtergevel gevels een open karakter hebben gekregen.
Afscheiding openbaar-privé is ook in deze fase behouden waardoor dit deelplan naadloos aansluit op de eerder ontworpen fasen 1/2 en 3. Materialisatie van baksteen en beton muurafdekkers, kleuren van kozijnen, hekwerken en deuren zijn gelijk als de eerdere fasen. Hiermee past ook dit gebouw naadloos in de wijk en sluit het een periode van 12 jaar ontwerp en bouwen af. Met gebouw Warnerhof is de wijk opgeleverd en hebben wij met een totaal aantal van 191 woningen cq appartementen een mooie bijdrage geleverd aan de vernieuwing van de Van Tijenbuurt te Amsterdam Geuzenveld