Woonhuis Nieuwerkerk
18063
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18063,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Woonhuis Nieuwerkerk

Categorie
Woningen
Over dit project

Opdrachtgever: Familie Bosman

 

Opdrachtgevers hebben aan een landelijke weg een perceel met uitzicht op een golfbaan gekocht. Na verschillende voorstellen besproken te hebben heeft de opdracht-gever gekozen voor een schuurwoning. Het idee hoe hij wilde wonen was al bekend, wij hebben de opdrachtgever bijgestaan in het technisch ontwerp en bouwbegeleiding.

De woning is een geprefabriceerde HSB (houtskeletbouw) woning met een staalconstructie weggewerkt in wanden en dak. De begane grond-vloer is een geïsoleerde kanaalplaatvloer met een Rc 4.5 met vloerverwarming in de afwerkvloer op 20 mm isolatie. De vloer ligt op een geïsoleerde, in het werk gestorte fundering. De afwerking van de begane grondvloer loopt voor het oog naadloos door naar het buitenterras welke dezelfde afwerking heeft. De HSB wanden met 35 mm houtvezelplaat, 220 mm isolatie tussen het stijl- en regelwerk en daarna nog een geïsoleerde afgescheiden leidingszone van 44 mm zorgen voor een Rc 6 wat ook de Rc waarde van het dak is. De woning is gasloos en uitgerust met een lucht-water warmtepomp met op het dak 14 zonnepanelen, ingewerkt in het houten lattendak tbv de opwekking van de elektriciteit voor de woning en de elektrische auto. De aluminium kozijnen zijn voorzien van dubbel glas met verdekte ventilatieroosters achter de gevel.

Door deze maatregelen hebben we een woning met een minimale energiebehoefte voor de opdrachtgever uitgewerkt. In combinatie met deze  technische uitwerking en de bouwbegeleiding hebben we onze opdrachtgever dusdanig kunnen ontzorgen zodat bouwen ook leuk is.