Uitbreiding IKC de Boomgaard Amsterdam
18853
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18853,bridge-core-3.0.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Uitbreiding IKC de Boomgaard Amsterdam

Categorie
Scholen
Over dit project

Opdrachtgever:  Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs (ASKO) te Amsterdam

 

De door ons in 2003 ontworpen school heeft behoefte aan extra lokalen. De opdrachtgever is na 20 jaar weer bij ons gekomen met het verzoek of we deze vraag voor extra ruimte konden oplossen. Al in 2003 hebben we een dakterras mee ontworpen in de maatvoering van 2 lokalen waardoor de vraag waar, al snel was beantwoord. De vraag vanuit de gebruiker was een “stiltelokaal” voor het onderwijzend personeel voor een overleg cq vergaderruimte en een technieklokaal voor de leerlingen. Tevens was er behoefte aan extra sanitaire ruimten. Het stiltelokaal is voorzien van een kleine pantry voor even snel kofie of thee en het technieklokaal heeft een aluminium wasbak voor uitspoelen van verf ed. Beide ruimten zijn voorzien van een zitmeubel en kastenwand tbv bergruimte. De kastenwand is tevens samen met de erop geplaatste glaswand de scheiding tussen gangzone en lokaal voor maximale openheid. Daglicht komt indirect via voorgevel en direct via achtergevel en langs het plafond van het opgetilde dak vanuit het noorden. De op het zuiden gerichte achtergevel is voorzien van een louvrescherm om het zonlicht te dempen.

Uitbreiding is opgebouwd met HSB wanden, gelamineerde liggers en een geisoleerd houten dak. Isolatie dient de warmte zomers buiten- en in de winter binnen te houden. Dakbedekking is uitgevoerd in een witte uitvoering. Gevels zijn bekleed met Dumowood houten delen en houten kozijnen. Kleurstelling van het plan loopt mee met de kleurstelling van de bestaande school. Verwarming vindt plaats dmv vloerverwarming en ventilatie door een WTW unit in de zone van het verhoogde dak met aan- en afvoer van lucht via het dak.